Etter jeg begynte med sous vide har jeg lært meg at det meste med matlaging har med temperaturkontroll å gjøre. Egg skal ikke stekes når man lager eggerøre, men det skal koagulere. I tillegg bør man ikke ha i salt med en gang, for saltet trekker til seg fuktighet og gjør eggerøren tørr. Det er heller ikke vits i å skitne til noe mer enn man må...
Her er triksene for perfekt eggerøre:
- Ha eggene rett oppi en gryte (nei, ikke stekepanne) . Pass på at den ikke er varm i det hele tatt.
- Ha i litt pepper og krydder/urter du føler for.
- Ha i litt melk, fløte eller creme fraiche.
- Bruk moderat varme og bruk heller litt ekstra tid.
- Ikke bruk skje eller sleiv - bruk SLIKKEPOTT.
- Rør konstant!
- Ta den av varmen før den er ferdig - varmen som ligger i eggeplommene gjør at den fortsetter å koagulere en stund etter du tar den av.
- Etter du er ferdig har du på salt og heller oppi kjøtt eller hva du ønsker i den før du rører litt til og setter til side.
Len deg tilbake og se på at folk blir imponert :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar