Oppskrift på deilig tikka-krydder

By
I Norge har vi to nasjonalretter: Taco og grandiosa. Begge er forsåvidt lånemat, men de ligner ikke på originalen - så vidt jeg vet. For min del er tikka mye mer spennende og allsidig enn taco, og jeg måtte finne en oppskrift jeg kunne lage hjemme. Bedre og sunnere!

For matnerder kan man lese om tikka her.

Men nok om det! Etter en del søking på nettet og litt eksperimentering har jeg kommet frem til følgende oppskrift som er veldig bra for min gane. Jeg anbefaler den på det varmeste! Og...gjør deg selv en tjeneste og kjøp krydder på innvandrerbutikkene. For det første er det mye billigere, og de er ofte mer smakfulle.

 1. Ha følgende ingredienser i en blender eller en bolle
  1. 3 ts koriander
  2. 3 ts kumin/spisskumin
  3. 3 ts hvitløkspulver
  4. 3 ts paprika
  5. 2 ts garam masala
  6. 1 toppet ts ingefær
  7. 1 ts chili-pulver
 2. Kjør blenderen på full guffe eller rør rundt i bollen. Jeg foretrekker blender for å blande alt sammen
 3. Ha på en beholder - dette er ca 10 porsjoner!
Om du vil lage chicken tikka masala kan du ta en halvkilo kylling, 300g yoghurt naturell og ca 2 ss krydder - men smak deg litt frem. Dersom jeg spiser mye ris til kan jeg gjerne ha 4 ss, men jeg tar det litt på følelsen. Bland i yoghurten og smak deg frem.

Det som kanskje er litt overraskende er hvor allsidig dette krydderet er. Selv har jeg blitt hektet på stekt karbonadedeig med tikka-krydder. I tillegg var det faktisk godt på hjemmelaget potetgull! Og stekt kylling! Og...og...og! Ja, du tar hintet.

Håper det smaker!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen