Test av Microplanes ostekvern (Cheese Mill)

By
Som jeg skrev på facebook-sidene for en stund siden har Microplane kommet med en serie med smarte hjemmeprodukter. En av disse er en ostekvern som har godt med potensiale. I prinsippet er den ment for harde oster, slik som parmesan, men med litt oppfinnsomhet fungerer den utmerket til de fleste typer.

Det er vel ikke til å unngå at de fleste tenker overprisede rasper for å skrape opp sitronskall og andre ting folk flest har mer bruk for i garansjen enn på kjøkkenet, men dette var en av tingene som fanget oppmerksomheten min - her var det potensial for både gratinering av pizza og lasagne, men også til andre retter der man vil ha litt skikkelig ost (det er så mye av det som selges ferdig raspet som ikke er ost at jeg personlig har gitt opp - og dessuten er det mye å spare på å lage osten selv...i tillegg til overlegen smak).


Test av Microplanes ostekvern, elegant bordkvern for strøost

03 juli 2014  av  Lars
Microplane Cheese Mill (ostekvern) Microplane Cheese Mill (ostekvern)


Nyttighet:4

De fleste av oss har vært borti Microplane, men gjerne som proffverktøy med ganske smale bruksområder. Ostekvernen de nå har lansert er ment for hjemmekokkene, eller de som vil ha fersk strøost uten å måtte legge frem rivjern og knokebeskytter.

Vi har testet kvernen, og må si den absolutt har et stort potensiale. Den ser bra ut, kjennes solid ut og gjør en generelt bra jobb. Alt fra harde oster til så myke som vanlig gulost gikk som en drøm. Enda mykere oster, som muggoster og gorgonzola, fungerte også fint så lenge man tok dem rett fra fryseren. I en av testene her brukte vi den for å legge et lag med gorgonzola, noe kjempemyk ost som lå bakerst i fryseren og fersk cheddar. Resultatet taler vel for seg selv.Sluttkarakteren herfra endte på 4 stjerner. Grunnen er at man må dele opp osten på forhånd, og det er naturlig nok ikke all verdens ost som får plass inni kvernen. En annen ting som trakk litt ned var at det var vanskelig å kombinere oster for å få litt blandet ost ut, men det er selvsagt i "den sære enden". Alt i alt er dette absolutt et produkt som mange kan ha bruk for, men ikke for å gratinere større retter - da blir man ikke kvitt de gode, gamle rasperne. Å sette på bordet ved siden av salt og pepper, derimot, er den helt ypperlig til.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen