Lettvint og supergod lasagne

By
Lettvint og supergod lasagne

Lasagne er alltid en slager - enten det er tradisjonell, taco-lasagne eller hva det måtte være. Jeg har til og med hørt om fiskelasagne, men jeg håper det bare er en myte. Denne grunnoppskriften er i hvert fall kjapp og grei og litt småjusteringer kan gi mange spennende resultater. Til det bedre, håper jeg.

Jeg har i hvert fall til gode å høre noen si at de ikke liker lasagne, så dette bør være en like sikker vinner både som en lett sommermiddag som en litt tyngre kveldskos i vintermørket.



Ingredienser
  • Løk, skrellet og hakket: 1 stk
  • Karbonadedeig/Kjøttdeig: ca 800g
  • Hakkede tomater (eller hakk ca 400g selv): 1 boks
  • Tomatpuree: 2 ss
  • Creme fraiche: 2-3 ss
  • Rødvin: 2 glass
  • Revet ost (gjerne forskjellige smaker): ca 200 g
  • Urter (Timian/Basilikum/Oregano: 2 ss
  • Hvitløk: 1-2 fedd
  • Salt: 2 ts
  • Pepper (bruk gjerne forskjellige typer): 2 ts
  • Sukker: 1 ts
  • Pastaplater: 6-8 stk
  • Ostesaus (f.eks. Knorrs Quattro Formaggi): 1 pose
Fremgangsmåte
  1. Skrell og hakk løken, ha i forvarmet stekepanne på litt over halv styrke. La steke under omrøring til myk og gjennomsiktig. Unngå å brune løken.

  2. Reduser rødvinen og sett til side.

  3. Ta av løken, øk varmen til maks og la stekepannen varme seg opp. Brun kjøttdeigen.
  4. Skru varmen ned til ca 4, tilsett tomatpuree og la det frese litt i pannen før du har i tomater, urter og krydder. Ikke glem sukkeret.
  5. La putre under lokk i 20-30 minutter.
  6. Legg halvparten av pastaplatene i lunkent vann til de blir myke og kan formes etter formen du skal lage lasagne i, så slipper du at de knekker.
  7. Kle bunnen av formen med pastaplater og legg resten av platene i vannet.
  8. Rør inn creme fraiche og smak til med mer krydder/urter om ønskelig.
  9. Legg ca halvparten av kjøttsausen oppå platene, et nytt lag med plater og så resten av kjøttsausen på toppen.
  10. Lag ostesausen og hell over.
  11. Kle med osten på toppen og gratiner i ovn på 200C til osten ser bra ut (og lasagnen er gjennomvarm).

Informasjon
Smak:  5 av 5
Tidsbruk: Forberedelse: 5 minutter
Kokkelering: 10 minutter
Totalt: 20 minutter
Skrevet av .
 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen