Deilig hverdags-curry

By
Her kommer en oppskrift på curry som er både sunn, god og kjapp nok til å spise til hverdags. Jeg tar med både mager og vanlig versjon, både for panne og thermomix. Resultatet ble utrolig deilig, og det er enklere enn man skulle tro!

Hvis du ikke er ute etter en mager variant er det kun èn ting du trenger å endre i oppskriften - bytt ut mager kesam og lecitin med enten vanlig kesam, creme fraiche eller rømme. Eller bruk mager kesam og litt potetmel eller maisena for at den ikke skal skille seg.

 1. Skjær opp løk i biter og stek den myk i pannen. Selv bruker jeg vann til å steke løk, men om kalorier ikke er et tema kan du gjerne bruke olje eller smør. For TM deler du løken i fire, slipper den i thermomixen og setter den på hastighet 4 i ca 3-5 sekunder. Reverser så hastigheten og la den surre i litt vann i ca 15 minutter på 100C (jeg brukte røre-hastighet).
 2. Ha oppi krydder, litt mer vann og tomatpurèe. Her finner du en god oppskrift på krydder  som jeg liker. Jeg brukte 2 toppede spiseskjeer til en boks mager kesam og 500g kyllingfileter. La dette putre under lokk i ca 20 minutter. I TM bruker man fremdeles røre-hastighet i revers. La lokket stå på for å ikke koke bort smaken.
 3. Tilsett et beger mager kesam, 0,75 teskje med lecitin, 1 god spiseskje tomatpurèe og kylling i biter. La dette koke i ca 20 minutter for å gjennomkoke kjøttet. Lokket være på så mye som mulig. I TM fortsetter man med samme temperatur og hastighet. Bytt ut mager kesam som jeg skrev over dersom du vil ha en litt mer "normal" versjon, men jeg kan love at smaken absolutt ikke ble forringet av å kutte ut noen kalorier her.
 4. Kok opp ris på normal måte.

I oppskriften min brukte jeg:
 • 1 boks mager kesam + 0,75ts med lecitin (det gjør ikke noe om du bruker litt mer)
 • 1 toppet spiseskje tomatpurèe
 • 500g kyllingbryst
 • 1 løk
 • 2 ss ferdiglaget krydder
 • 200g basmatiris som jeg kokte som vanlig
Resultatet ble en fantastisk saftig kylling som jeg anbefaler på det sterkeste :)

2 kommentarer:

 1. Anbefales! Jeg lagde den med vanlig kesam, neste gang tror at jeg vil prøve med litt sopp også :) En enkel og smakfull middag som kommer til å stå på menyen her flere ganger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre! Ikke bare at du likte den, men å få tilbakemelding setter jeg pris på :)

   Kom gjerne med tilbakemeldinger om hvilke modifikasjoner du gjør og hvordan det fungerer!

   Slett

Matbloggtoppen