Hvordan dele egg som en proff

By
I noen oppskrifter står det at man skal ha ulikt antall eggehviter og eggeplommer. De fleste av oss har lært hvordan vi gjør dette ved å skille hvite og plomme gjennom å helle plommen frem og tilbake mellom halvdelene av eggeskallet. Men så skjer det vanlige - hinnen rundt egget ryker. Det skjer alltid på verst mulig tidspunkt. Men her kommer dagens trøst - det finnes en metode som er langt overlegen og som kommer til å gjøre folk kjempeimponerte!

Det eneste jeg kan tenke meg som er bedre enn metoden over er å kjøpe denne: Eggedeler (mer humor enn praktisk verktøy, men jeg ELSKER DEN!)

Redningen er uansett en tomflaske. Pass på å rengjøre den godt, og bruk den til å suge plommen opp. Selv gjør jeg det ofte slik at jeg knekker alle eggene i en bolle og suger ut det antallet plommer jeg trenger til noe annet eller bare må kaste. Husk bare at plommen er noe av det mest næringsrike du finner, så ikke kast den om du ikke må!

Her er i hvert fall en video som viser hva du skal gjøre og hva du skal unngå. Lykke til!

1 kommentar:

  1. HAHA så kult.. og jeg tåler ikke eggehvite pr nå, så genialt tips for å få kun plommen ut :D

    SvarSlett

Matbloggtoppen