Saftige, enkle kjøttboller og kjøttkaker uten mel, egg eller annet tjafs

By
Stort sett kan man bare anta at når man ser en oppskrift på kjøttkaker eller -boller kan man like gjerne finne frem potetmel og egg med en gang. Er du litt uforsiktig med potetmel blir de...eh...melete, og får du for mye egg blir de løse. Og ikke minst - hva skjer om du skal lage en halv porsjon? Skal du bruke et halvt egg? 

Løsningen er veldig enkel!

Nå kan jeg omtrent høre at folk flytter seg ut på kanten av stolen og måper mens de venter på svar - eller, det er kanskje ikke spennende. Men det er veldig nyttig. Synes jeg.
Det man rett og slett gjør er å ta kjøttdeig eller karbonadedeig og en halv løk (passer til ca 400g, så en kvart løk til 200g, og en stor løk til en kilo). Trikset er da å ikke bare finskjære løken, slik mange gjør, men å mose den i en food-prosesser. Jeg har en slik mikser som jeg kan sette på en boks med noen kniver i. Putt løken oppi og kjør til den er helt most. Så kjører man den litt til. Bland det sammen med kjøttet, krydre etter smak, og stek i litt smør eller kokosolje på middels varme. Funker helt gull, tar kort tid, og mye mindre gris enn om man skal nyse over en skje med potetmel eller mister et egg i gulvet.

1 kommentar:

  1. Og hva er så løsningen når man er allergisk mot løk? 😅😂

    SvarSlett

Matbloggtoppen