For de som er interessert i å lage den absolutt "reneste" versjonen, så er den slik:
- Skjær av toppen på en hel hvitløk, men la alt av fedd sitte der de gjør.
- Drypp ca en teskje med selvvalgt olje på hvert fedd (jeg skulle bruke kokosolje)
- Bak i ovnen på ca 200C frem til hvitløken er myk
- Plukk av feddene og skvis for å få hvitløks-"smør"
Fremgangsmåten blir da:
- Skjær et dypt snitt i det du vil lage hvitløksbrød ut av (jeg kjøpte halvstekte minibaguetter)
- Lag en relativt tykk stripe med hvitløk i hver av dem, og press dem sammen igjen
- Sett i ovnen til ferdig
Så da kommer det mest an på brødet du bruker og hvor mye du spiser av det. For selve hvitløken på tube er der næringsinnholdet per 100g 4,7g protein, 10,8g fett, 16,3g karbohydrat (209kcal). Dette ga per baguett jeg lagde i går ca 26kcal til hver baguett utgjort av 0,5g protein, 1,5g fett og 2g karbohydrat.
Ikke galt, og herlig smak!
God middag!
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar