Viktigheten med en skikkelig panne

By
De fleste av oss har en haug med billige nonstick-panner i tillegg til en jernpanne stående langt inne i skapet. Sistnevnte brukes skjelden og førstnevnte skiftes ofte. Men det finnes en løsning som er perfekt for alle anledninger, og selv bruker jeg stort sett bare to av pannene mine.

La meg bare si dette med en gang - dette er ikke betalt annonse og jeg får ikke noe som helst for å skrive det. Jeg skriver det rett og slett fordi dette er de beste pannene jeg har funnet til en fornuftig pris. Og de varer.

Er du klar over at de fleste nonstick-panner ikke tåler særlig mye varme? Belegg løsner, gasser blir avgitt og ting er rett og slett ikke særlig bra hverken for helsen din eller budsjettet. Greit nok at en rimelig nonstick-panne ikke trenger å koste mange hundrelappene, men når den må byttes etter maks to år blir det dyrt i lengden. Og jernpanna...ja, vi liker å ha den, men vi liker ikke å rengjøre den. Det tar tid det.

Her tenkte jeg å tipse om en serie panner som både tåler høy varme, jernredskaper og som er nonstick - faktisk bedre enn teflon om du spør etter min mening. I tillegg er den skikkelig tykk og får samme typen varme du er vant til kun å få fra jernpanner. Det finnes sikkert flere, men den jeg sverger til er Woll. Disse får du kjøpt på Jernia, og sikkert mange andre steder og for en god panne må du ut med rett over tusenlappen. Det er faktisk ikke så ille for disse, for den eldste Woll-pannen min er fra forrige millennium. Den har overlavd all slags mishandling, var med meg til Australia, der den ble utsatt for gasstopper, den har blitt utsatt for skarpe kniver - og den slipper fremdeles like lett som en teflonpanne. I tillegg tåler den varme! Faktisk tåler den så mye varme at om du skal gratinere noe hiver du bare ost på det du akkurat stekte, setter den rett inn i ovnen, klikker av håndtaket og lar den gjøre seg ferdig der inne før du klikker håndtaket på igjen og setter rett på bordet. I tillegg gjør den seg veldig godt i oppvaskmaskinen.

Gjør deg selv en tjeneste i dag. Kast ut alt du har av nonstick - både teflon og kjeramisk og gå for en skikkelig panne fra Woll. På mitt kjøkken bruker jeg kun to panner og det er en vanlig stekepanne og en saute-panne. Begge fra Woll. Alt det andre er sånt jeg har just in case, men det rekker å samle seg opp nok med støv mellom hver gang de brukes.

2 kommentarer:

 1. Hvilken serie fra Woll er det du foretrekker? Ser de har et par-tre serier (nowo Titanium, TitanPlus og Diamond's best)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,

   Jeg skal ikke påstå å ha prøvd alle, men den som jeg har hatt i 20 år er Diamond's Best - den har motstått alle former for juling. Både ekstremt høy varme (tørr), metallbestikk (tror faktisk jeg skar opp noen biffer i den også), oppvaskmaskin og stort sett alt annet. Sautèe-pannen min er Saphir Lite, og den viser ingen tegn til å tåle mindre. Den siste har jeg dog bare hatt i 6 måneder.

   Begge har egenskapene jeg elsker med jernpanne, slik som at de holder godt og jevnt på varmen og tåler røff behandling, samtidig som de slipper like bra som teflon.

   Siden jeg ikke har, og egentlig ikke har noen planer om, å teste dem alle sammen så har jeg egentlig bare kommet til den konklusjonen at alle Woll-pannene er helt rå og absolutt verdt prisen. Det er sikkert litt forskjellige egenskaper, men jeg tror Saphir Lite er en billig-serie, og da må jeg bare konkludere (på litt mangelfullt grunnlag) at alle er bra nok for hjemmebruk, men at man ikke må kjøpe de dyreste seriene for å få et skikkelig arbeidsverktøy :)

   Slett

Matbloggtoppen