Lettvint og supergod lasagne

Lasagne er alltid en slager - enten det er tradisjonell, taco-lasagne eller hva det måtte være. Jeg har til og med hørt om fiskelasagne, men jeg håper det bare er en myte. Denne grunnoppskriften er i hvert fall kjapp og grei og litt småjusteringer kan gi mange spennende resultater. Til det bedre, håper jeg.
Jeg har i hvert fall til gode å høre noen si at de ikke liker lasagne, så dette bør være en like sikker vinner både som en lett sommermiddag som en litt tyngre kveldskos i vintermørket.
Jeg har i hvert fall til gode å høre noen si at de ikke liker lasagne, så dette bør være en like sikker vinner både som en lett sommermiddag som en litt tyngre kveldskos i vintermørket.
Ingredienser
- Løk, skrellet og hakket: 1 stk
- Karbonadedeig/Kjøttdeig: ca 800g
- Hakkede tomater (eller hakk ca 400g selv): 1 boks
- Tomatpuree: 2 ss
- Creme fraiche: 2-3 ss
- Rødvin: 2 glass
- Revet ost (gjerne forskjellige smaker): ca 200 g
- Urter (Timian/Basilikum/Oregano: 2 ss
- Hvitløk: 1-2 fedd
- Salt: 2 ts
- Pepper (bruk gjerne forskjellige typer): 2 ts
- Sukker: 1 ts
- Pastaplater: 6-8 stk
- Ostesaus (f.eks. Knorrs Quattro Formaggi): 1 pose
Fremgangsmåte
- Skrell og hakk løken, ha i forvarmet stekepanne på litt over halv styrke. La steke under omrøring til myk og gjennomsiktig. Unngå å brune løken.
- Reduser rødvinen og sett til side.
- Ta av løken, øk varmen til maks og la stekepannen varme seg opp. Brun kjøttdeigen.
- Skru varmen ned til ca 4, tilsett tomatpuree og la det frese litt i pannen før du har i tomater, urter og krydder. Ikke glem sukkeret.
- La putre under lokk i 20-30 minutter.
- Legg halvparten av pastaplatene i lunkent vann til de blir myke og kan formes etter formen du skal lage lasagne i, så slipper du at de knekker.
- Kle bunnen av formen med pastaplater og legg resten av platene i vannet.
- Rør inn creme fraiche og smak til med mer krydder/urter om ønskelig.
- Legg ca halvparten av kjøttsausen oppå platene, et nytt lag med plater og så resten av kjøttsausen på toppen.
- Lag ostesausen og hell over.
- Kle med osten på toppen og gratiner i ovn på 200C til osten ser bra ut (og lasagnen er gjennomvarm).
Informasjon
Smak: | av 5 |
Tidsbruk: | Forberedelse: 5 minutter Kokkelering: 10 minutter Totalt: 20 minutter |
Skrevet av Lars.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar