Hvordan få smak på luftpoppet popcorn

By

Hvordan få smak på luftpoppet popcorn
Et av de store problemene med popcorn er at det er tørt. Veldig tørt! Det andre store problemet er at det egentlig også er ganske sunt og selv en ganske stor porsjon ender opp med lavt kaloriinnhold, en del fiber og potensialet for mye kos. Skal man da ende opp med å mer enn doble kaloriene bare for å få litt smak på det?

Etter testen av popcornmaskinen fra Enklere Liv i helgen vil jeg gjerne dele noen gode tips til å beholde popcornet sunt. Det er mange gode og mindre gode tips på nettet, men min egen måte måtte jeg selv finne ut av gjennom eksperimentering.

Et svært godt tips for de av dere som ikke er alt for redde for litt ekstra fett er å bruke formfett, f.eks. Pam eller en av de lavkalorisprayene som finnes i butikkene. Her kan man også bruke en av de mange sprayflaskene for å få olje på salater - bare pass på å bruke en uten alt for mye smak. Bare gi noen små dusjer med fett etterfulgt av salt, parmesan, hvitløk eller hva du måtte føle for å ha på. I moderasjon blir dette nydelig, og selv om smaken ikke setter seg på hvert eneste korn er det mer enn nok for å gi masse smak i hver håndfull - for hvem spiser vel ett og ett korn?

Noe helt annet er det for dem som har litt fettangst. Et tips er å bruke vann, eller lage en saltvannsløsning slik jeg bruker, i en spruteflaske. Bare pass på å ikke bruk for mye, for da blir kornene myke og ekle - ikke en god start på en bra film...

Min favoritt er dog å gjøre det litt i motsatt rekkefølge. Når man skal spraye popcornet må man jo gjøre det i flere runder slik at det ikke ender opp med å kun være smak i det øverste laget, men det finnes også en måte å gjøre det på som både sparer tid og som reduserer sjansen enda mer for å ende opp med bløte popcorn. 

Gjør følgende:
 • Ha salt og det andre du ønsker i en liten skål
 • Ha i noen dråper olje, vann, eddik, soyaolje eller hva annet du ønsker å bruke for å få det til å feste seg med
 • Rør godt sammen og pass på at du ender opp med en blanding som er så vidt det er fuktig - du skal ikke lage grøt, men gjøre at smaken fester seg på tørt popcorn
 • Start med bare å bare ta litt av dette over i skålen med popcorn, legg på et lokk av en eller annen type og rist løs. Om du har en papirpose kan du også bruke det for å unngå søl
 • Smak, og tilsett eventuelt mer "smakspulver" før du rister litt til
 • Med litt trening er det enkelt å få smak på filmkosen sin uten å måtte ha dårlig samvittighet!
Håper dette gir mye filmkos fremover uten å måtte være redd for kalorimonsteret :)

2 kommentarer:

 1. Model T35B - Babel's Pro Titanium Flat Iron
  Model T35B. 1.6 titanium pots and pans lb. · 2.50 lb. · 3.50 lb. · 4.25 titanium wood stoves lb. · 5.00 titanium pry bar lb. · fram titanium oil filter 6.75 lb. · 7.75 lb. · 8.75 lb. · 9.75 lb. · 10.75 lb. · 11.75 lb. · 12.75 columbia titanium pants lb. · 13.25 lb. · 14.25 lb. · 15.25 lb.

  SvarSlett

Matbloggtoppen