Tips: Lettvint og sunn høyproteindessert

By

Noen ganger er det godt med lettvint og sunn dessert og da er dette lille trikset gull verdt! For de av oss som liker å lage proteinrik mat, enten for å holde karbohydratene nede eller for å nå spesielle mål har vi vært vant til å bruke oppskrifter som er lengre enn mormors spesialkake. Her er en kjapp og god løsning på det...

Det man trenger er tre ting:
* En pose med Cake in a cup fra Funksjonell Mat (man får den også i karamell, men jeg synes sjokolade passer til mye mer forskjellig).
* En proteinbar med en smak som passer sammen med smaken på kakemiksen. Jeg bruker helst proteinbar fra Quest til dette - den er glutenfri og er laget for å smelte i mikro.
* 0,75dl vann

Verre er er det ikke.

Nå kan man gjøre det på tre forskjellige måter:
1. Legg proteinbar sammen med vannet i en skål og kjør 1 minutt i mikro. Bland godt og bland så inn innholdet i posen. Sett det i mikrobølgeovnen i ønsket tid igjen. Nå blir all den deilige smaken spredt i hele kaken.
2. Knus proteinbar i små biter. Bland kakepulver og vann, og rør så inn proteinbarbitene. Kjør i ønsket tid.
3. Bland kakepulver og vann (men ikke bruk mer enn det som står på pakken her!), knus proteinbar og strø over for å lage et lokk på kaken. Nuke til den er ferdig.

Så der har du det - kjempeenkel, deilig og proteinrik kake. Den er faktisk ikke verre enn at man helt fint kan spise den som et lite måltid for seg selv. Eller som dessert.

Mine favoritter for å variere smaken på kaken er:
* Chocolate Chip Cookie Dough
* Cookies & Cream
* Double Chocolate ChunkHar du prøvd noen andre smaker du kan anbefale?

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen