Hvordan lage helgepizzaen

By
Helg og pizza slår aldri feil, men det å lage sin egen - og leke med forskjellige smaker og typer - er så utrolig mye bedre enn kjøpevariantene. For min egen del har jeg forelsket meg helt i surdeigbaking, og i forhold til surdeigsbunn smaker stort sett alt annet som grandiosa. Ikke det at grandiosa er så ille...men alt til sin tid!

For å få en god pizza må man uansett lære seg noen tricks. Det tar litt tid fra man starter med deigen og til den er klar til å strekkes ut, men det er ikke så mye av denne som går til faktisk arbeid. Mens man venter kan man jo leke med nye oppskrifter. Nå på lørdag skal jeg lage en taco-pizza, som alltid er en sikker vinner, og en lebanesisk lammekjøtt-pizza. Det kommer til å bli episk :D

Når deigen er ferdig, så vær så, vær så, VÆR SÅ snill å ikke bruk kjevle! Det gir en tørr, flat og kjedelig pizza! En pizzabunn skal ha små luftbobler og bli skikkelig god og crispy - uansett om den er løvtynn eller med tykkere "amerikansk" bunn.

Her ser du en fin demonstrasjon på hvordan man strekker ut pizza for hånd presentert av The Reluctant Gourmet. Og her finner du en diskusjon som blant annet tar for seg hvordan man skal unngå at deigen krymper tilbake og mye annet med melstyrke. Litt mer nerdestoff for spesielt interesserte. Personlig pleier jeg å legge ferdigstrukket deig rett på en varm panne, noe som hindrer den i å trekke seg tilbake igjen. Så er det på med topping og inn i forvarmet ovn - helst med en pizzasten.

Og om du er på nippet til å kjøpe ferdig bunn...ta en titt på hvor enkelt det er å lage en vanlig gjærdeig her, eller søk deg frem til en surdeigsbunn. Du kommer ikke til å andre et sekund.

God helg, og god middag! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen