Perfekt eggerøre!

By
De fleste mener eggerøre er å blande melk, egg, salt og pepper i et glass, helle det over i en varm pappe og røre frenetisk rundt til den har konsistensen til masse små gummiballer - og så spise den før den blir kalt slik at man smaker hva man egentlig har gjort. Dette er så feil som det kan bli! Det er flere ting som er mandig med eggerøre: For det første kan man bruke det krydderet man ønsker i de mengdene man vil. Ha oppi litt pepper med en gang, smak til med noe du synes lukter godt der og da (dette vil gi ekstrapoeng hos damene, siden det da "passer til omgivelsene") og du kan ha oppi omtrent det du føler for. Bacon? Hiv oppi! Ost? Jupp! Grønnsaker? Om du virkelig vil...For den saks skyld kan du lage eggerøre og stapppe en pita med det og ha med som lunch :D Her er min versjon med lavkarbobrød fra Funksjonell Mat:

Etter jeg begynte med sous vide har jeg lært meg at det meste med matlaging har med temperaturkontroll å gjøre. Egg skal ikke stekes når man lager eggerøre, men det skal koagulere. I tillegg bør man ikke ha i salt med en gang, for saltet trekker til seg fuktighet og gjør eggerøren tørr. Det er heller ikke vits i å skitne til noe mer enn man må...

Her er triksene for perfekt eggerøre:
  1. Ha eggene rett oppi en gryte (nei, ikke stekepanne) . Pass på at den ikke er varm i det hele tatt.
  2. Ha i litt pepper og krydder/urter du føler for.
  3. Ha i litt melk, fløte eller creme fraiche.
  4. Bruk moderat varme og bruk heller litt ekstra tid.
  5. Ikke bruk skje eller sleiv - bruk SLIKKEPOTT.
  6. Rør konstant!
  7. Ta den av varmen før den er ferdig - varmen som ligger i eggeplommene gjør at den fortsetter å koagulere en stund etter du tar den av.
  8. Etter du er ferdig har du på salt og heller oppi kjøtt eller hva du ønsker i den før du rører litt til og setter til side.
Og om du ikke stoler på meg, så stol på Gordon Ramsay. Du kommer til å elske oss begge for å ha reddet deg! :)

Len deg tilbake og se på at folk blir imponert :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen