Grunnkunnskap: Mandig og effektiv rengjøring på kjøkkenet

By
 Hvor mange ganger har man ikke blitt fortalt at man skal holde det rent på kjøkkenet? Her er det alt fra mor som insisterer på å dra over med en sur klut hele tiden til kokken som sier at kjøkkenet skal behandles som et operasjonsrom. Hvorfor man skal gjøre det er enkelt å svare på - du vil ikke at du selv eller gjestene dine skal havne "på ramma" eller enda verre: på sykehuset med en alvorlig infeksjon! Og disse triste greiene smitter mellom matvarer så det holder. Kylling og salat på samme fjøl? Nei, tror ikke det, nei!

Du kan banne på at det moren din gjør ikke fungerer særlig bra, og det er derfor de fleste har egen fjøl til grønnsaker og fugl. Og det kokken sier...jo, det fungerer nok, men sjansene er små for at du finner ut hva han egentlig gjør.

Men her skal du få løsningen, og den er kjapp, enkel, billig og rimelig tøff - du skal vaske med syre! Dette er faktisk samme måten som bryggerier vasker flasker med, og vi som brygger hjemme vasker alt med noe som heter Star San. Noen dråper av dette i en liter vann i en sprayflaske, og alt av bakterier tar umiddelbart natta! Helt magisk! Og man trenger ikke tørke det bort heller - om du har lyst kan du til og med sprute det rett i munnen, for blandet er det ca like surt som sitron. Dette er også en grei måte å vite om det er effektivt eller ikke.

Så...ta frem det du skal bruke. Sleiver, kniver, slikkepotter, fjøler og alt sånt, og gi noen lette pump med Star San. Voila, så er det rent og fint. Holdt på med salat? Spray på hendene og gå rett over på kjøttet! Du trenger ikke en gang å skylle av syreløsningen før du fortsetter.

En 200-kroners flask med Star San rekker til 600l med ferdig utblandet "vare" - så det koster med andre ord 30 øre (om ikke hoderegningen min er helt på styr midt på natten) for en liter, og den kan du gjerne bruke i to-tre dager i strekk før den blir for svak. Det er i hvert fall det jeg kaller billig forsikring, og det er MYE kjappere enn det du gjør i dag - om du gjør noe i det hele tatt. Og MYE mer effektivt. For ikke å snakke om UTROLIG mye mer mandig. Så neste gang noen spørs hvordan du rengjør kjøkkenet ditt svarer du bare "jeg hiver på syre - det dreper alt".

...men du må fremdeles tørke bort smulene dine...

OBS: Dette er ikke for å gjøre benkene rene og pene å se på - det er for å drepe bakterier som kan spre seg mellom matvarene...

P.S. Bildet i toppen er ærlig og rederlig stjålet fra webben. Det står eier på det, så regner med at det er greit :D

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Matbloggtoppen