tag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post8131283831646725177..comments2022-10-03T12:29:17.309+02:00Comments on Mat for mannfolk: Oppskrift: Heston Blumenthals "perfekte" pizza-bunnUnknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-34120410569218736012015-05-13T21:29:05.609+02:002015-05-13T21:29:05.609+02:00Jeg får prøve på nytt - jeg skrev et svar i en ann...Jeg får prøve på nytt - jeg skrev et svar i en annen nettleser, men det forsvant. Får håpe det fungerer bedre her...<br /><br />Hvor lenge før du må begynne kommer an på flere ting - bruker du gjær eller surdeig? Om surdeig, hvor aktiv er den? Er du like sær som meg og vil ha minst mulig smak av gjær og derfor hever den sakte i kjøleskap?<br /><br />Uansett bør du lage den minst et døgn i forveien for å få god smak på den. Heston bruker gjær, og forgjærer 1/3 av oppskriften i kjøleskap over natten. Bruker du surdeig trenger du ikke det, men da må du mate opp surdeigen og la den bli skikkelig fin og aktiv, så det tar jo en natt det også.<br /><br />Du bør uansett komme unna med å heve deigen i et par-tre timer om du gjør det på kjøkkenbenken, men min erfaring med pizzabunn er at det ikke er så innmari farlig. I det du setter den i ovnen vil den uansett heve litt og du vil få fine og deilige luftbobler i den (om du strekker den, vel å merke).<br /><br />Jeg pleier forresten ikke å la den heve etter å ha strukket den. Jeg strekker, legger på fyllet, og hiver den inn i glovarm ovn. Uten å sammenligne med selv med en proff Italiensk pizzakokk mener jeg å ha sett at de gjør det samme.Larshttps://www.blogger.com/profile/16140691200747160304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-20191226642128978902015-05-13T21:08:48.080+02:002015-05-13T21:08:48.080+02:00Når du har strukket ut deigen til pizza, hvor leng...Når du har strukket ut deigen til pizza, hvor lenge lar du den heve før du steker den? Og når begynner jeg med hva hvis jeg vil ha pizza i morgen kveld? Takk for oppskrift! :-)Pernillehttps://www.blogger.com/profile/18365191211889197620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-49773618373974510752014-07-06T09:43:51.648+02:002014-07-06T09:43:51.648+02:00Hehe! Tipper man ikke smaker forskjell på 7 eller ...Hehe! Tipper man ikke smaker forskjell på 7 eller 8g. Eller 10g. Men så er jeg en av de som bruker måleenhetene "litt", "cirka" og "en dæsj"... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12418804449768987064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-39148412939983447502014-07-05T21:07:18.673+02:002014-07-05T21:07:18.673+02:00Under 50g går vekten min til 0,1g nøyaktighet. At ...Under 50g går vekten min til 0,1g nøyaktighet. At det ble en desimal til var vel litt flisespikkeri da jeg oversatte fra engelske måleenheter men jeg tok det for å vise at det ikke betydde "nærmere 8g" ;) Jeg kan være litt OCD til tider :DLarshttps://www.blogger.com/profile/16140691200747160304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-49260925209918804272014-07-05T21:05:27.561+02:002014-07-05T21:05:27.561+02:00Det er en treningssak. Selv klarer jeg å lage tynn...Det er en treningssak. Selv klarer jeg å lage tynn nok bunn til at man kan se gjennom den ved å strekke - og det er mye tynnere enn jeg får med kjevle. :DLarshttps://www.blogger.com/profile/16140691200747160304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-30045254621157379802014-07-05T21:04:43.540+02:002014-07-05T21:04:43.540+02:00Men 7,42g salt?! Har du atomvekt på kjøkkenet? Men 7,42g salt?! Har du atomvekt på kjøkkenet? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12418804449768987064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4787904116647562207.post-41782188429850975562014-07-05T21:03:16.312+02:002014-07-05T21:03:16.312+02:00Klarer aldri få tynn nok bunn uten kjevle, men det...Klarer aldri få tynn nok bunn uten kjevle, men det blir bobler hvis den får stå litt etter kjevling. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12418804449768987064noreply@blogger.com